Un medic atacat de rechin și-a salvat viața „pocnindu-l în față”

Data actualizării: Data publicării:
medic britanic

Un medic britanic în vârstă de 25 de ani a scăpat ca prin urechile acului de la moarte sigură, după ce a fost atacat de un rechin, în timp ce făcea surf în Australia. Tânărul a reușit să își păstreze calmul și să pocnească rechinul în față, salvându-și astfel viața, relatează The Telegraph.

Charlie Fry se mutase în Australia în urmă cu două luni și făcea surf pe o plajă din nordul orașului Sidney. În timp ce se afla cu placa în apă, a fost mușcat de un rechin. Tânărul spune că a auzit un zgomot puternic și a crezut că un amic îi făcea o farsă. Dar când s-a întors, a văzut „capul unui rechin care ieșea din apă, cu gura deschisă”.

„L-am pocnit imediat cum m-a mușcat, m-am urcat pe placă și am țipat la prietenii mei, care erau mai aproape de mal. Am prins un val și am reușit să scap. A fost la limită”, spune medicul.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Tânărul a declarat că a învățat această tehnică de apărare împotriva rechinilor dintr-un clip pe Youtube, în care Mick Fanning, un surfer celebru, a reușit să se salveze de un atac prin aceeași metodă.

Britanicul s-a ales cu câteva zgârieturi și o mușcătură și a fost dus la spital de prietenii săi. Un elicopter de salvare a reușit apoi să găsească rechinul periculos de aproape de plajă, iar autoritățile au anunțat că vor ține sub supraveghere atentă persoanele care intră în apă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri