Vara cătușelor europene: un alt lot de mafioți a fost ridicat de poliție. Ce clan a fost vizat

Data actualizării: Data publicării:
1499255349725

Douăzeci și patru de persoane au fost arestate, miercuri, într-o operațiune la nivel european care a vizat clanurile mafiote napoletane, au declarat surse din cadrul poliției spaniole.

Persoanele reținute sunt suspectate de relații cu gruparea Camorra. Acestea au fost arestate sub acuzația de trafic de droguri și spălări de bani, relatează Euronews.

Un purtător de cuvânt al Gărzilor Civile a precizat că 14 arestări au fost efectuate în Spania, 8 în Italia și 2 în Germania.

Totodată, au loc investigații și Barcelona.

Poliția spune că mafia napoletană a folosit drept paravan, pentru spălări de bani proveniți din droguri, săli de jocuri de noroc, companii de închiriere de mașini și case de amanet. 

Operațiunile poliției din Spania survin în contextul reținerilor în masă din Italia. 114 membri ai organizației ’Ndrangheta au fost arestați, marți, de către forțele carabiniere, în una dintre cele mai mari operațiuni împotriva celui mai puternic clan mafiot din lume.

Recent, cotidianul britanic The Guardian a intrat în posesia unor informații despre un „traseu migrator” al mafiei siciliene, care se confruntă cu probleme financiare în Italia, spre Germania.

Condițiile economice nefavorabile din sudul Europei și campaniile împotriva crimei organizate derulate de Guvernul italian determină clanurile mafiote siciliene să se reorienteze pe harta europeană a afacerilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri