VIDEO. Cum se vede din dronă peisajul apocaliptic al incendiilor din Portugalia

Data actualizării: Data publicării:
portugalia

Bilanțul persoanelor decedate în urma incendiilor devastatoare din Portugalia a ajuns la 63. Sunt peste 60 de răniți, dintre care 2 în stare gravă. O filmare cu drona arată decorul apocaliptic al flăcărilor.

Lupta împotriva focului se concentrează la nivel terestru — în care sunt implicate peste 2.000 de efective, dintre care 100 sunt spaniole — în districtele Leiria, Castelo Branco și Coimbra, din centrul Portugaliei.

Lipsa de vizibilitate împiedică mijloacele aeriene, din care unele venite din Spania, să participe la operațiunile de stingere a celui mai mare incendiu de pădure din istoria Portugaliei, numeroase focare fiind active în zone cu acces dificil, a informat Protecția Civilă.

Incendiul care a provocat această tragedie în centrul Portugaliei s-a declanșat sâmbătă din cauza unul fulger care a trăsnit un copac uscat și s-a extins apoi cu repeziciune din cauza puternicelor rafale de vânt și a temperaturilor care au depășit în timpul zilei 40 de grade.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Premierul Portugaliei, Antonio Costa, a declarat că serviciile de urgență au acționat cât de repede au putut, dar a recunoscut că anumite eforturi, cum ar fi alertatea populației, au fost blocate de flăcările care au distrus liniile telefonice și turnurile de comunicații, relatează Euronews.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri