VIDEO Mosul. Eliberat de sub teroarea ISIS, în oraș urmează o altă „luptă”. Și nu implică armele

Data actualizării: Data publicării:
mosul7

Coaliția internațională a anunțat în weekend victoria istorică împotriva jihadiștilor ISIS în metropola Mosul, punând capăt unei ofensive de aproape nouă luni împotriva liniei de front pe care Statul Islamic își proclamase în 2014 „califatul”.

Numai că acum va începe o altă luptă sisifică: lupta cu ruinele, căutarea supraviețuitorilor  în enormul cimitir de case distruse rămas în urma gloanțelor și obuzelor.

În aerul sufocat de praf și cenușă, cupele excavatoarelor scormonesc în tonele de fiare și moloz în căutarea potențialilor subpraviețuitori, în timp ce zeci de răniți sunt împinși pe stradă în cărucioare ruginite pentru transportat butoaie, iar copii înfometați abia respiră în brațele părinților. Sunt doar câteva cadre tulburătoare dintr-un videoreportaj BBC.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Mosul a suferit distrugeri evaluate la un miliard de dolari. Coaliţia internaţională încearcă să elibereze şi oraşul sirian Rakka, ultimul bastion important al grupării Stat Islamic.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri