VIDEO. Filmul care a înfuriat Kremlinul. Ministerul Culturii acuză Occidentul de complot

Data actualizării: Data publicării:
The-Death-of-Stalin-620x310

Ministerul rus al Culturii ar putea interzice difuzarea în cinematografele din Rusia a comediei negre „Moartea lui Stalin”, în regia lui Armando Iannucci. Oficialii de la Moscova consideră filmul o „provocare planificată” a Occidentului.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Mai mult, filmul despre moartea lui Iosif Stalin ar putea conduce la proteste violente în Rusia, a declarat un consilier de rang înalt din cadrul Ministerului Culturii, Pavel Pozigailo, potrivit The Guardian.

Pozigailo a afirmat că „Moartea lui Stalin”, producție francezo-britanică, face dintr-un plan al Occidentului de a înfuria comuniștii din Rusia.

Purtătorul de cuvând al președintelui Vladimir Putin, Dmitri Peskov, a precizat că Ministerul Culturii va acționa responsabil atunci când va decide dacă va elibera sau nu licență de difuzare filmului regizat de Iannucci.

Intriga satirică a peliculei se învârte în jurul luptelor interne care s-au dat la Kremlin după moartea lui Stalin în 1953. Succesorul dictatorului, Nikita Hrușciov, este interpretat de Steve Buscemi, în timp ce Michael Palin va juca în rolul lui Viaceslav Molotov.

Partidul Comunist din Rusia, a doua formațiune politică din Legislativ, a etichetat filmul drept „revoltător”.

Populariatea lui Stalin a crescut în ultimii ani în societatea rusă, pe fondul aventurismului militar al Kremlinului în estul Ucrainei și pe teatrele de operațiuni din Siria.

În iunie, sângerosul dictator sovietic a fost catalogat, într-un sondaj realizat de Centru Levada din Moscova, ca fiind „cea mai remarcabilă persoană” din istoria omenirii.  

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri