Femeia violată de Roman Polanski vrea să pună capăt acestui caz

Data publicării:
Foto: Beata Zawrzel/Demotix/Corbis
Foto: Beata Zawrzel/Demotix/Corbis

Saga penală a faimosului regizor de origine poloneză Roman Polanski ar putea ajunge în curând la sfârșit. Samantha Geimer, pe care cineastul a abuzat-o sexual în 1977, când aceasta avea vârsta de 13 ani, va cere instanței să pună capăt cazului.

Polanski attends extradition hearing in Poland over 1977 conviction
Foto: Beata Zawrzel/Demotix/Corbis

Samantha Geimer a declarat în repetate rânduri că l-a iertat pe Roman Polanski. „Vine cu soțul ei, pentru că este obosită de acest caz, care continuă de 40 de ani. Vrea să se termine”, a explicat avocatul victimei, Harland Braun, pentru Reuters, informează BBC.

Roman Polanski a admis în trecut că a abuzat-o sexual pe Samantha Geimer, stând la închisoare 42 de zile. Dar mai târziu, după eliberare, a fugit din Statele Unite, temându-se că încercările sale de a ajunge la o înțelegere cu victima se vor lovi de un refuz care l-ar fi putut trimite mulți ani în spatele gratiilor.

Ședința de judecată programată în Los Angeles are ca scop obținerea accesului la mărturiile victimei din anii 1970, a precizat avocatul Harland Braun. Acesta a adăugat că va folosi mărturiile din acea perioadă pentru a covinge autoritățile europene să anuleze mandatul internațional de arest emis pe numele lui Roman Polanski.

În 2009, regizorul Roman Polanski a fost reținut în Elveția, unde a petrecut câteva luni la închisoare, trecând apoi în arest la domiciliu, înainte de a fi eliberat.

Tribunalele din Polonia și autoritățile elvețiene au refuzat cererile de extrădare din partea SUA.

Polanski este cetățean al Poloniei și al Franței.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri