FOTO. Hostelul în care poți trăi ca la închisoare

Data publicării:
84115173

Camere înguste, gratii, paturi supraetajate și pijamale în dungi. De toate acestea au parte turiștii aflați în căutarea unor experiențe inedite care se cazează în primul hostel cu tematică de închisoare din Bangkok, relatează Agerpres.

Hostelul ''Sook Station'' din cartierul Udom Suk al aglomeratei capitale a Thailandei pune la dispoziția oaspeților pijamale în dungi, în schimbul a 700 baht (21 de dolari), și un perete cu gradații pentru înălțime unde își pot face fotografiile de identificare pentru a arăta și a se simți cât mai aproape de viața de deținut.  

Hostelul cu nouă camere a fost conceput de Sittichai Chaivoraprug, în vârstă de 55 de ani, și de soția sa, Piyanat Teekavanich, de 49 de ani, aflați la prima inițiativă în industria de ospitalitate după ce amândoi au avut cariere în domeniul tehnologic. Inspirația le-a venit în urma pasiunii comune pentru călătorii și filmul ''The Shawshank Redemption'' din 1994, despre viața în închisoare, cu Morgan Freeman și Tim Robbins. 

prison-1-0
prison-1-0

Hostelul este dotat cu uși pentru ''stingere'', iar două dintre camerele sale nu au ferestre pentru a spori senzația de izolare. Oaspeții care suferă de claustrofobie au însă la dispoziție șapte camere cu un mic balcon, dar cu gratii. 

Thailanda se așteaptă să primească în 2017 circa 35 de milioane de turiști, aproape jumătate din populația acestei țări. Mulți dintre aceștia vizitează sau tranzitează Bangkok, un important centru turistic, precizează sursa citată. 

Prețul pentru o noapte ''la închisoare'' în ''Sook Station'' variază între 790 și 1.630 de baht (24-49 dolari).

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri