FOTO. Schimbare spectaculoasă pentru una dintre cele mai cunoscute faleze din România

Data publicării:
5

Un an de zile pentru luarea unei decizii - de a reface faleza din Eforie Sud. Zona este considerată pericol pentru trecători, așa că o bucată de peste 300 de metri de stradă a fost închisă. Acum, autoritățiile au obținut cinci milioane de euro, bani europeni, pentru reabilitarea promenadei.

Ar fi trebuit să fie perla coroanei din Eforie Sud, dar este o pată neagră pentru staţiunea de pe litoral. Faleza prăbuşită de mai bine de un an este o zonă ocolită de orice trecător.

5
5

5 | Poza 1 din 3
5
6 | Poza 2 din 3
6
7 | Poza 3 din 3
7
,

Strada Falezei cum mai este cunoscută de localnici și turiști, a fost închisă în 2017, pentru că nu mai prezenta siguranță pentru șoferii care voiau să traverseze acest drum.

Motivul: plăcile turnate în 2015 au cedat complet anul trecut.

Pământul de sub plăcile de beton a fost spălat de ploile abundente. Până când vor fi consolidări importante aici, golurile au fost astupate cu piatră și paie.

Autoritățiile au reușit să obțină o finanțare de cinci milioane de euro pentru a reabilita toată zona.

Cecilia Crețu, reprezentant al Primăriei Eforie: „Primăria a semnat contractul de finanțare pentru reabilitarea modernizarea și consolidarea celor două străzi, este vorba, practic, de toată zona de promenadă din Eforie Sud”.

Conform planului, toată promenada va fi consolidată, vor fi spații verzi, piste de biciclete, fântâni și mobilier stradal.

Cecilia Crețu, reprezentant al Primăriei Eforie: „Lucrările vor fi de anvergură, practic va fi o nouă zonă de promenadă cu totul și cu totul deosebită la standarde europene”.

Ce spun oamenii:

„E un lucru bun, dar trebuie să fie atenți să facă un lucru bun pentru toți, să lucreze bine”.

De mult timp așteptăm, noi cei din Eforie Sud să se reabiliteze acea faleză, pe care eu o consider că este cea mai frumoasă de pe litoral, fiind înaltă”.

„Păi dacă nu au făcut-o ei în toamnă acum, când o să o facă, acum vine iarna. Anul viitor. La anul? Nu știu, domnule, ce să vă spun eu, astea-s promisiuni.”

Primele săpături pentru reabilitarea falezei vor fi făcute în ianuarie 2019.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri