Liderul Rep. Cecene, ironie la adresa veniturilor lui Vladimir Putin

Data publicării:
ramzan kadyrov

Ramzan Kadîrov, liderul Republicii Cecene, spune că doi dintre cei doisprezece copii ai săi au câștigat mai mulți bani anul trecut decât președintele Rusiei, Vladimir Putin.

Liderul de la Groznîi, „turnul de control” al Kremlinului în Caucazul de Nord, a prezentat veniturile celor doi copii, 9,9 milioane de ruble, adăugând că veniturile sale însumate pe 2016 au fost de 11, 5 milioane de ruble. Ramzan Kadîrov a afirmat că Vladimir Putin ar fi câștigat în aceeași perioadă 8,9 milioane de ruble, iar premierul Dmitri Medvedev – 8,6 milioane de ruble, relatează RBC

Kadîrov nu a precizat însă ce soi de activități le-au adus o asemenea sumă celor doi copii, dar a subliniat că, față de 2015, veniturile lor ar fi crescut 4900%.

Familia Kadîrov deține o avere impresionantă, însă foarte puțini dintre apropiați cunosc la ce proporții financiare se încifrează imperiul ei imobiliar sau banii din conturi.

Într-un reportaj publicat de The Guardian în 2015, jurnaliștii britanici au discutat cu Jambulat Umarov, ministrul de Externe al Republicii Cecene, și unul dintre „purtătorii de confidențe” ai liderului cecen. Întrebat dacă Ramzan Kadîrov deține o bogăție de faraon, Umarov le-a răspuns încifrat: „Uite care e treaba, dacă Ramzan primește în dar un cal, el nu îl vinde ca să-și umple buzunarul ciu 500.000 de dolari. Calul acesta exprimă gloria Rusiei, slava Ceceniei. Suntem mândri de cai...”.

În 2011, la împlinirea vârstei de 35 de ani, artiștii care au concerat la petrecerea grandioasă organizată de liderul cecen au primit fiecare câte un onorariu de 500.000 de dolari. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri