M. Tudose, despre noua şefă ANAF: Ori este eroină, ori ne-am făcut de râs amândoi

Data publicării:
logo anaf crop

Premierul Mihai Tudose a declarat că fostul şef al Fiscului, Bogdan Stan, a fost demis pentru că nu a făcut ceea ce i-a cerut, respectiv nu a luat măsuri pentru o ”disciplină financiar-fiscală” şi nu a făcut ”curăţenie până la capăt”. Şeful Executivului a spus despre noua şefă a ANAF că este foarte respectată, hotărâtă şi ”nu are nicio culoare politică”.

În ultimele două săptămâni am aşteptat de la fosta conducere a ANAF nişte măsuri care să dea un nou imbold unui anumit tip de disciplină financiar-fiscală pe care eu am cerut-o din prima zi de mandat. Am spus la învestitură că îmi doresc să reprezint un stat puternic, prietenos cu cetăţenii oneşti. Am cerut de la ANAF o strategie pentru o colectare bună, nu o strategie tip western - să mai vedem mascaţi alergând după bătrânele cu pătrunjel prin piaţă - şi nici apăsând foarte tare cu bocancul tocmai pe cei cinstiţi din dorinţa de a mai stoarce ceva de la ei, pe bună dreptate sau nu”, a declarat premierul, la un post de televiziune, citat de Agerpres.

Tudose a precizat că şi-a dorit ”o strategie coerentă în vamă pentru a stopa odată contrabanda cu de toate”.

”Vom începe să ne ocupăm de marea evaziune fiindcă nu se mai poate (...) Am dat două săptămâni actualei conduceri ANAF, nu a fost o conducere rea, dar nu a fost o conducere care să ducă lucrurile până acolo unde puteau fi duse, adică curăţenie până la capăt”, a explicat şeful Executivului.

Cât despre Mirela Călugăreanu, cea care l-a înlocuit pe Bogdan Stan, Tudose a afirmat că este ”foarte respectată şi foarte hotărâtă” şi ”nu are nicio culoare politică”.

”Am primit din partea domnului ministru Ionuţ Mişa mai multe propuneri. Împreună ne-am consultat. Am vorbit cu fiecare dintre persoanele respective.

Da, am ales o doamnă despre care am avut aceleaşi referinţe - foarte respectată şi foarte hotărâtă. O doamnă care îşi dă seamă că joacă cartea vieţii profesionale prin această numire, domnia sa neavând gri: ori este eroină, ori ne-am făcut de râs amandoi”, a punctat Tudose.

Premierul Mihai Tudose l-a eliberat din funcţie pe preşedintele ANAF, Bogdan Stan, în locul lui fiind numită Mirela Călugăreanu.

Bogdan Stan a fost numit în funcţie în 13 ianuarie 2017, când l-a înlocuit pe Dragoş Doroş.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri