Mașini de poliție fără anvelope de iarnă

Data publicării:
masini de politie

Deşi poliţiştii trebuie să-i amendeze pe cei care circulă fără anvelope speciale, se întâmplă frecvent ca tocmai ei să plece în misiune fără să aibă maşina echipată corespunzător. Aproape 20% din autoturismele folosite de agenţi nu au cauciucuri de iarnă, susţin liderii de sindicat. Iar dacă problema nu va fi rezolvată, poliţiştii ar putea refuza să mai iasă pe străzi.

Aşa arată maşinile de la o secţie de poliţie din Capitală. Cauciucurile sunt vechi, sunt cauciucuri de vară şi, mai mult decât atât, striaţiile abia se văd. Cu astfel de maşini, poliţiştii vor face misiunile în iarna lui 2016 şi cu siguranţă multe dintre ele vor fi extrem de riscante”, relatează Cristian Popa, reporter Digi24.

Am recomandat să nu circule! Să închidă maşina şi cu asta basta. Nu punem în pericol viaţa poliţiştilor şi a celorlalţi participanţi la trafic pentru simplul motiv că MAI nu-mi asigură dotarea necesară”, acuză Dumitru Coarnă, preşedintele unui sindicat al poliţiştilor.

Poliţiştii spun că, nu de puţine ori, au provocat accidente pentru că au plecat în misiune fără cauciucuri de iarnă. Ba mai mult, şefii le-ar fi cerut ulterior să achite din propriul buzunar pagubele rezultate.

Vestea că la iarnă ar putea avea mai puţine şanse să fie traşi pe dreapta îi încântă pe şoferi.

- Mai puţine echipaje înseamnă mai puţine amenzi pentru noi.

- Cine mă controlează pe mine nu va veni cu cauciucuri de vară că eu mă uit. Mi s-a întâmplat. Mie nu îmi funcţiona un bec şi a vrut să-mi ridice talonul. Cat vorbeam cu poliţistul i s-a ars becul. I-am zis să-şi ridice singur talonul. A început să mă înjure şi m-a gonit. (Reporter: Nu aţi primit amendă?) Nu!

Lipsa anvelopelor de iarnă e cea mai mică problemă a parcurilor auto ale Poliţiei.

Circulăm cu maşini de 14 sau 15 ani vechime, fiind vizibil pe stradă gradul avansat de uzură al maşinilor care ar fi trebuit casate”, spune Ion Ciciu, liderul unui sindicat al polițiștilor din Dolj.

Reprezentanţii Ministerului de Interne promit că vor rezolva în timp util problema anvelopelor de iarnă şi echipajele de poliţie vor fi la datorie şi în sezonul rece.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri