Ministerul Mediului cere anchetă: nu ni s-a cerut aprobarea pentru împușcarea ursului

Data actualizării: Data publicării:
urs sibiu

Ministerul Mediului vrea să afle cum a ajuns în centrul Sibiului ursul ucis ieri, în condiţiile în care în judeţul Sibiu trăiesc foarte puţini urşi. De aceea, a cerut poliţiei să deschidă o anchetă. În plus, ministerul susţine că nu i s-a cerut aprobare pentru împuşcarea animalului.

Ministerul Mediului sesizează astăzi Inspectoratul Județean de Poliție Sibiu pentru ca polițiștii să afle cum a ajuns ursul în oraș, pentru că zona Sibiului nu este cunoscută ca fiind populată de urși.

Reprezentanții ministerului vor să afle dacă ursul a fost eliberat intenționat sau dacă a fost transportat ilegal.

De asemenea, Ministerul Mediului a solicitat DSV analizare care să arate starea de sănătate a animalului sălbatic înainte de împușcare, inclusiv să stabilească dacă a fost tranchilizat anterior ajungerii în oraș.

În plus, Ministerul Mediului a transmis că nu a solicitat derogare pentru împușcarea ursului.

Nu este pentru prima dată când se întâmplă asta în Sibiu. A mai fost cazul cu tigroaica, a mai fost şi anul trecut un caz cu un urs. (Reporter: Există nişte proceduri stabilite în aceste cazuri?) Nu există o procedură neapărat clară pentru alte evenimente, dar în măsura în care suntem bineînţeles sesizaţi luăm toate măsurile pentru a asigura siguranţa... Nu siguranţa, liniştea cetăţenilor”, a declarat comisar-şef Tiberiu Ivancea, şeful IPJ Sibiu.

Am văzut un caz în Vancouver cu un urs mult mai mare, ieri. Nu numai că l-au tranchilizat, dar ofiţerul stătea în spatele ursului ca atunci când cade să nu se lovească la cap şi să nu se rănească”, a spus Csibi Magor, WWF Romania.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri