Momentul în care o îngrijitoare de la zoo este atacată de tigrul pe care voia să îl hrănească

Data publicării:
femeie atacata de tigru

O îngrijitoare de la o grădină zoologică din enclava rusă Kaliningrad a ajuns în stare gravă la spital, după ce a fost atacată de tigrul siberian pe care voia să îl hrănească. Scenele de groază s-au petrecut sub ochii vizitatorilor, care au reușit să alunge animalul aruncând cu ce au avut la îndemână, scrie BBC News.

În imaginile surprinse chiar în timpul atacului se vede cum femeia este pusă la pământ de tigrul pe nume Taifun, în vârstă de 16 ani. Strigătele îngrijitoarei i-au alertat pe vizitatori, care au început să arunce cu pietre, scaune și măsuțele de decor, pentru a speria animalul. În cele din urmă, au reușit să sperie tigrul și să îi salveze viața femeii.

Potrivit publicației ruse Komsomolskaya Pravda, femeia avea experiență în îngrijirea animalelor sălbatice și lucra la grădina zoologică de 20 de ani. Până acum, tigrul Taifun nu mai fusese agresiv cu personalul de la zoo.

Directorul grădinii zoologice a declarat că incidentul a avut loc pentru că au fost încălcate normele de protecție și siguranță: femeia nu ar fi trebuit să intre în cușca tigrului. „Condiția ei este stabilă, iar viața ei nu este în pericol. Tigrul este încă în cușca lui, îl lăsăm în pace”, a declarat purtătorul de cuvânt al grădinii zoologice din Kaliningrad.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri