Părinţii micuțului Charlie au primit termen până joi să ajungă la un acord privind moartea acestuia

Data actualizării: Data publicării:
charlie gard

Părinţii bebeluşului britanic Charlie Gard au primit termen până joi la prânz să ajungă la un acord cu Spitalul Great Ormond Street privind aranjamentele pentru deconectarea acestuia de la aparate, relatează ITV, citat de News.ro

Un judecător a avertizat că, dacă părinţii şi conducerea spitalului nu vor ajunge la un acord, Charlie va fi mutat într-un centru de îngrijiri paliative, unde va fi deconectat repede de la aparatele ce îl ţin în viaţă.

Mama lui Charlie, Connie Yates, a părăsit instanţa plângând şi spunând: „Sper că sunteţi mulţumiţi de voi”.

Yates şi Chris Gard au vut la Charlie, în vârstă de 11 luni, să îşi petrece ultimele zile cu ei, acasă, însă medicii au insistat că nu este practic să asigure tratament la locuinţa cuplului timp de mai multe zile.

Potrivit lor, un centru de îngrijiri paliative este o soluţie mai bună, iar miercuri, avocaţii care reprezintă părinţii bebeluşului au declarat în instanţă că şi clienţii lor sunt de acord cu acest lucru, dar există încă dispute privind detaliile planului de îngrijire.

Bebeluşul în vârstă de 11 luni este atins de o maladie genetică neurodegenerativă - sindromul epuizării AND-ului mitocondrial - care afectează celulele responsabile de producerea energiei şi respiraţiei, împiedicându-l să respire neasistat.

Părinţii săi au cerut transferul copilului în Statele Unite, pentru un tratament experimental, însă medicii şi, ulterior, tribunalele au decis că nu este în interesul micuţului, care nu mai poate fi ajutat.

Papa Francisc şi preşedintele american Donald Trump şi-au exprimat amândoi susţinerea faţă de părinţii copilului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri