Picturi uluitoare făcute din undele cerebrale ale amintirilor

Data publicării:
Amintirea: o cerere în căsătorie.Sursă: http://randomquark.com
Amintirea: o cerere în căsătorie.Sursă: http://randomquark.com

Studioul de tehnologie creativă Random Quark transformă în picturi digitale amintirile oamenilor, scanându-le creierul. 

1
Amintire: o cerere în căsătorie.Sursă: http://randomquark.com

Transpunerea digitală are loc într-o cameră silențioasă și slab luminată, printr-un set de căști EEG care înregistrează undele cerebrale, în timp ce persoanei scanate i se cere să  rememoreze o amintire cu o puternică încărcătură emoțională, ținându-și ochii închiși.

Totul durează jumătate de minut. Odată readusă amintirea în actualitatea memoriei, sistemul EEG începe să scaneze activitatea electrică a creierului. Acest lucru creează un set de date, o amprentă unică a memoriei persoanei.

„Am folosit apoi algoritmi de recunoaștere a emoțiilor ca să determinăm ce anume au simțit. Și am introdus datele rezultate într-un algoritm generativ, pentru a realiza picturile ce redau starea de spirit a fiecărui individ în momentul înregistrării”, se arată în jurnalul de experiment de pe site-ul Random Quark.

Amintire: vestea că tumora era benignă. Sursă: http://randomquark.com
Amintire: vestea că tumora era benignă. Sursă: http://randomquark.com

Pentru a produce vizualizările complexe și unice ale amintirilor, cercetătorii s-au inspirat din zborul păsărilor în stol: „Comportamentul de stol este efectul unei mișcări colective a unui număr de agenți individuali care urmează un set de reguli simple pentru a-și coordona comportamentul. Fiecăruia dintre elementele comportamentale ale fiecărui individ i-a corespuns o micuță pensulă care a trasa urme de culoare”.

Datele emoționale extrase din undele cerebrale brute au fost introduse în „sistemul de vizualizare al stolului, care a dus la modele complexe, ne-repetitive de culoare”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri