Povestea tinerei fără adăpost care a fost admisă la Universitatea Stanford

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Megan Faircloth, captură video
Foto: Megan Faircloth, captură video

Începând din noiembrie 2015, Megan Faircloth - împreună cu mama sa și cu cele două surori -, rămasă fără casă, a fost nevoită să-și petreacă nopțile prin locuințele rudelor, moteluri și adăposturi sociale.

170609_wn_llamas_656_16x9_992
Foto: Megan Faircloth, captură video

Chiar dacă se afla într-o situație dificilă, Megan și-a continuat cu regularitate studiile liceale, iar eforturile i-au fost în scurt timp răsplătite: a absolvit pe primul loc Liceul East Wake și, cel mai important, a fost acceptată la prestigioasă Universitate Stanford, relatează ABC News.

„În fiecare zi, când ne întorceam de la școală, mama trebuia să găsească bani pentru o cameră de motel (...) Trebuia să ne gândim de fiecare dată unde urma să ne petrecem noaptea, îmi era greu să-mi fac temele și era epuizant să alergăm toată ziua dintr-un loc în altul. Nu aveam prea mulți bani pentru mâncare. Uneori, trebuia să-mi fac temele afară, în parcuri publice sau în mașina noastră. Era teribil de dificil, mai ales dacă tema îmi cerea acces la internet”, mărturisește tânăra.

În 2015, Megan și familia ei locuiau în chirie, însă fără să fi semnat în prealabil și un contract de închiriere. Când proprietarul casei a murit pe neașteptate, familia a fost evacuată. Curând după aceea, mama, Melva Faircloth, a ajuns pe masa de operație, fiindu-i înlăturată o tumoare. Recuperarea a făcut imposibilă găsirea unui loc de muncă. Rudele le-au ajutat financiar atât cât au putut, spune Megan.

Când a aplicat pentru Universitatea Stanford, Megan nu avea nicio adresă. „Am ținut toate astea în mine... Până atunci, nu m-am gândit vreodată la Stanford sau că aș fi putut ajunge la o universitate de top. M-aș fi mulțumit să fiu admisă oriunde, pentru că nu voiam nimic altceva decât o educație”, explică tânăra.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri