A fost creată vopseaua care își schimbă culoarea în funcție de temperatură

Data publicării:
vopsea de par unseen
FOTO: Instagram / Unseen

O firmă din Marea Britanie a creat o vopsea de păr care își schimbă culoarea în funcție de temperatura din jur. Vopseaua își schimbă culoarea și în funcție de nuanța folosită, incluzând oscilarea culorilor de la negru( la frig ) la roșu(la cald), de la negru la alb, de la argintiu la albastru, de la albastru la alb sau de la negru la galben, potrivit iflscience.com.

vopsea de par unseen
FOTO: Instagram / The Unseen Alchemist

Vopseaua se elimină după câteva spălări și nu produce niciun efect advers. Invenția interesantă funcționează pe baza unei cerneli termocromice, tehnologie folosită la cănile care își schimbă culoarea în funcție de temperatura lichidului turnat în ele.

Ingredientele vopselei sunt unele „mai puțin toxice” decât cele folosite la cerneala termocromică.

Modificarea culorii este posibilă pentru că vopseaua are la bază o moleculă complexă de carbon, care suferă o reacție reversibilă cu sine în momentul în care temperatura se modifică. Peste o anumită temperatură, „una dintre formele moleculei este mai stabilă ca cealaltă și, astfel, are loc o reacție care produce o moleculă cu un grad ușor ridicat de absorbție a luminii și, prin urmare, o culoare diferită”, potrivit companiei care a creat vopseaua.

vopsea de par instagram
FOTO: Instagram/ The Unseen Alchemist

Temperatura necesară pentru schimbarea culorii părului depinde de vopsea. De exemplu, părul își modifică culoarea de la albastru la alb la 15 grade Celsius, în timp ce de la roșu la negru trece abia la 31 de grade Celsius.

Din păcate, compania așteaptă parteneri comerciali pentru ca vopseaua să ajungă pe piață.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri