Aplicaţia pe telefonul mobil care identifică stările de spirit ale utilizatorului, lansată la Cluj-Napoca

Data publicării:
Mobile Deivices Users In Tokyo
FOTO: Gulliver/ Getty Images

Gimini Moodtracker, o aplicaţie pentru telefonul mobil care identifică stările de spirit ale utilizatorului pe parcursul unei zile şi le stochează într-un „jurnal digital”, a fost lansată, marţi seară, la Cluj-Napoca, având deja aproximativ o sută de utilizatori, potrivit News.ro.

Mobile Deivices Users In Tokyo
FOTO: Gulliver/ Getty Images

Aplicaţia a fost pusă la punct în aproximativ un an de o echipă de IT-işti şi dezvoltatori de la o companie clujeană, care are ca domeniu de activitate consultanţa în domeniul managementului strategic. Aplicaţia este disponibilă pentru telefoanele mobile cu sistem de operare Android.

„Este vorba despre o aplicaţie care te ajută să îţi dai seama cum te simţi la un moment dat, dar mai ales îţi dă posibilitatea să ai un istoric al modului în care te-ai simţit într-un interval de timp. Dacă mă întrebi cum m-am simţit vinerea trecută, în cazul în care nu am un reper la care să mă raportez, nu cred că aş putea să ştiu. Mai în spate, ca timp, nici nu ar avea rost să încerc şi cred că asta e valabil în general. Aşa că ne-am gândit la o aplicaţie care, în timp ce tu îţi trăieşti viaţa, fără să te întrerupă, îşi cere să îi spui din când în când cum te simţi”, a declarat Mihai Babici, managerul proiectului Gimini Moodtracker.

Aplicaţia dispune de o interfaţă simplă şi intuitivă, astfel că utilizatorul trebuie doar să rotească un buton care apare pe ecran în diferite momente ale zilei, la finalizarea apelurilor telefonice sau în momentul în care se află în anumite locuri.

„Printr-o simplă mişcare a degetului tu introduci în aplicaţie o stare neutră, rea sau bună şi în culise se analizează date despre topul locaţiilor în care tu ai făcut aceste evaluări, se analizează topurile oamenilor cu care ai interacţionat şi tot aşa. Faci o mişcare simplă, fără să pierzi timp inutil. Din foarte puţin, primeşti foarte mult”, a mai spus Mihai Babici.

Aplicaţia păstrează datele recepţionate, le analizează şi realizează „un jurnal digital” al stării de spirit pentru diferite perioade de timp. Astfel, se pot obţine date despre starea de spirit de-a lungul unei zile, săptămâni sau de-a lungul anului, dar, de asemenea, pot fi obţinute clasamente cu privire la care dintre contactele din telefon există cele mai plăcute sau neplăcute conversaţii, dar şi despre locurile care i-au indus utilizatorului o stare de bine. Totodată, datele pot oferi utilizatorului indicii cu privire la o posibilă problemă emoţională pe care acesta o are.

„E o unealtă de conştientizare, care nu vrea să îţi influenţeze în vreun fel starea. Până la urmă, măsurăm în fiecare zi paşi, bătăi de inimi sau utilizatori, dar cred că e necesar să ştim şi cum ne simţim. Aplicaţia este o oglindă în care te poţi uita. Ea te poate ajuta să iei o decizie, dacă tu crezi că e necesar să cauţi ajutor pentru a rezolva o problemă anume. Noi o folosim pentru workshop-urile noastre, dar ne aşteptăm să creştem încet, dar sigur”, a mai afirmat Mihai Babici.

Gimini Moodtracker foloseşte locaţia prin GPS, are acces la agenda telefonică şi la jurnalul de apeluri şi poate fi conectată la profilul de Facebook al utilizatorului, fiind în prezent disponibilă gratuit în magazinul Google Play, urmând ca în aproximativ două luni să fie lansată şi varianta pentru sistemele iOS.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri