Aplicația prin care poți afla cine este orice persoană de pe strada, o farsă a unei agenții de marketing

Data actualizării: Data publicării:
British Street Artist Banksy Continues His Month-Long New York City Residency
FOTO: Gulliver/ Getty Images

„Un antreprenor britanic a creat aplicația care permite identificarea străinilor dintr-o poză în câteva secunde” - așa a sunat titlul de prezentare a „aplicației” Facezam în presa internațională. Totul a fost însă o farsă a unei agenții de marketing din Londra, se arată pe site-ul Facezam.com.

facezam

ACTUALIZARE. Aplicația prin care poți afla cine este orice persoană de pe strada este o farsă a unei agenții de marketing. „Pentru cei îngrijorați în privința Facezam, aplicația nu a existat niciodată și nici nu va fi lansată. Aceasta a fost doar o păcăleală cu scop de marketing a agenției Zacozo din Londra. Din fericire această aplicație nu există în Vest și sperăm să rămână așa”, se arată pe site-ul Facezam.com.


 

Madrid Is Facing One Of The Biggest Ever Crack Downs On Anti-Social Behaviour
FOTO: Gulliver/ Getty Images

Facezam poate identifica persoanele dintr-o poză cu ajutorul profilului lor de Facebook. Utilizatorii nu trebuie decât să facă o poză persoanei necunoscute și să o încarce în aplicație, iar aceasta va afișa cine este persoana din poză, relatează The Telegraph.

Facezam ar putea însemna sfârșitul societăților anonime”, a declarat Jack Kenyon, fondatorul Facezam. „Utilizatorii vor putea identifica pe oricine în câteva secunde, ceea ce înseamnă că intimitatea nu va mai exista în societate”.

Aplicația va putea scana miliarde de poze de pe Facebook în 10 secunde. Facezam, care se va lansa pe iOS pe 21 martie, a fost testată pe 10.000 de imagini, cu o acuratețe de 70% .

Lansarea ar putea fi întârziată, totuși, pentru ca Facebook să facă mai multe verificări, întrucât fără permisiunea rețelei de socializare, Facezam nu poate lansa.

Aplicația ar putea contribui la reducerea infracțiunilor prin faptul că toți din jur ar putea fi mai ușor de identificat. „Ar fi un mix de lucruri pozitive și negative”, a declarat antreprenorul Jack Kenyon.

Facezam a fost inspirat de Shazam, aplicația care permite identificarea melodiilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri