Baby Leon. Fotografii oficiale ale noului Seat Ibiza

Data publicării:
seat icon2

Seat a făcut publice primele imagini oficiale cu noua generație Ibiza, model care va fi prezentat în fața publicului în luna martie, la Salonul Auto de la Geneva 2017. Modelul spaniol de segment B va putea fi cumpărat în Europa din vara acestui an, scrie Automarket.ro.

01
01

Noul model împrumută principalele linii estetice de la fratele mai mare Leon, aspectul familiar fiind evident. Este a cincea generație a modelului Serat dedicat segmentului B. Prima a fost prezentată în 1984. Până acum, Seat a vândut 5.4 milioane de unități, fiind cel mai vândut model al brandului iberic.

Noua generație Ibiza este sensibil mai mare la exterior și vine cu un habitaclu mult mai încăpător decât modelul pe care îl înlocuiește. La exterior, cea mai interesantă modificare este cea a lățimii mașinii, care a crescut cu 8.7 centimetri. Ampatamentul crește cu 9.5 centimetri, valori care se regăsesc complet în spațiul dedicat pasagerilor, mai ales în cazul celor de pe scaunele din spate.

Portbagajul lui Ibiza ajunge acum la 355 de litri (+63 de litri față de generația înlocuită).

Conform oficialilor Seat noul Ibiza „a făcut pași calitativi evidenți în ceea ce privește insonorizarea, vibrațiile și ținuta de drum”.

Ca motorizări diesel, Ibiza propune o unitate 1.6 TDI în versiunile de 80, 95 sau 115 cai putere. Amatorii propulsoarelor pe benzină au la dipoziție un motor de un litru TSI (3 cilindri) de 95 sau 115 CP. În toamna anului 2017, Ibiza va oferi și o versiune 1.5 TSI de 150 CP.

Motoarele sub 95 de CP vor utiliza transmisii manuale cu 5 trepte, iar cele superioare beneficiază de cutii de viteze de 6 rapoarte. Motorizările de top beneficiază opțional de transmisii DSG cu 7 trepte.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri