Baidu este investigată în China pentru testarea unei mașini autonome pe drumurile publice

Data publicării:
baidu
Foto: wired.com

Baidu, cel mai mare operator de servicii de căutare online din China, este investigat pentru testarea unui automobil autonom pe drumurile publice, a anunţat joi poliţia din Beijing, potrivit News.ro.

baidu
Foto: wired.com

Baidu, omoloaga chineză a Google, a adoptat un rol de lider în dezvoltarea de vehicule autonome în China şi nu numai. Compania a anunţat miercuri o alianţă pentru vehicule autonome şi vrea ca acestea să poată circula în China din 2019.

Baidu ar putea fi însă sancţionată de autorităţile locale după ce poliţia a anunţat că investighează dacă aceasta a comis vreo ilegalitate în folosirea unei maşini autonome pe drumurile publice.

Reprezentanţii Baidu au refuzat să comenteze.

Autorităţile din China susţin dezvoltarea unei economii bazate pe tehnologie înaltă şi consum, mai mult decât pe industrie grea şi producţie low-end.

20170706_Baidu-drive_article_main_image
Foto: wired.com

Directorul general al Baidu, Robin Li, a avut miercuri o conversaţie în direct cu participanţii la o conferinţă în domeniul inteligenţei artificiale, imaginea sa, aşezat pe locul pasagerului din faţă al unui vehicul autonom care circula prin Beijing, fiind proiectată pe un ecran uriaş.

Episodul a provocat discuţii online, unii participanţi întrebându-se dacă Baidu a avut aprobare pentru efectuarea testului, în timp ce alţii au spus că maşina părea să încalce regulile în trafic. Pe de altă parte, alții au salutat testul.

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri