Berea fără alcool are alcool. Ce spun nutriționiștii și ce riscă șoferii

Data publicării:
bere

Coșmarul oricărui șofer. Să bea o bere sau două, să fie oprit de poliție și să rămână pieton. În București, cel puțin trei șoferi o pățesc în fiecare zi. Își pierd permisul de conducere din cauza unei cantități mici de alcool pe care o au în sânge.

Mulţi încearcă să îi convingă pe poliţişti că au băut bere fără alcool, în ciuda alcoolemiei dovedite. Nutriţioniştii distrug însă acest mit.

„În România, pentru a fi inclusă în categoria de bere fără alcool, se admite maximum 0,5% alcool în berea respectivă. Este considerată o cantitate nesemnificativă. Nu modifică alcoolemia persoanei și, în niciun caz, nu îl lasă fără carnet”, explică nutriționistul Corina Zugravu.

Nutriţioniştii spun că un om obişnuit trebuie să bea 10 litri de bere fără alcool în 15 minute, pentru a-i rezulta o alcoolemie care să îl lase fără permis de conducere. Practic, este imposibil. Şi chiar dacă ar exista un asemenea Setilă, după un sfert de oră, organismul începe să elimine posibilele urme de alcool.

Reporterii Digi24 au făcut un experiment. Au băut două beri fără alcool, apoi au folosit un etilotest pentru a măsura concetraţia. După 15 minute, etilotestul a arătat valoarea zero.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri