Brexit-ul alungă producția Bentley din Marea Britanie

Data publicării:
bentley

Președintele Bentley este nemulțumit de decizia Marii Britanii de a ieși din Uniunea Europeană și amenință autoritățile că va muta producția în afara țării, scrie Automarket.ro. În prezent, Bentley produce toate mașinile sale în micul orășel Crewe, locul unde a și început istoria companiei.

bentley

Decizia de a ieși din Uniunea europeană are implicații grave pentru economia din Marea Britanie. Unul dintre cele mai puternice nume din industria auto locală se gândește să mute facilitățile sale de producție din cauza Brexit-ului. Este vorba de Bentley, care a confirmat această posibilitate prin însuși Wolfgang Durheimer, președintele său.

Mai am la dispoziție între nouă și 12 luni în care pot să aștept și să văd ce se întâmplă. Apoi trebuie să iau o decizie serioasă. Totul are legătură cu viitoarele noastre modele. Acest segment de piață este unul foarte internațional și, decât să nu mai producem nici o mașină, preferăm să le producem în altă parte”, susține Durheimer.

Producătorul auto Bentley este îngrijorat de ridicarea unor bariere comerciale după Brexit. Tocmai de aceea se ia în considerarea construirea mașinilor în afara Regatului Unit.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri