Automobilul zburător, care costă peste 1,2 milioane de dolari, prezentat în premieră la Monaco

Data actualizării: Data publicării:
aeromobil
Foto: Aeromobil.com

O companie din Slovacia a prezentat în premieră prototipul unui automobil zburător, care costă peste 1,2 milioane de dolari, joi, la Monaco. Reprezentanţii companiei spun că pot să primească deja pre-comenzi, iar primele livrări vor fi făcute în 2020, informează News.ro.

aeromobil
Foto: Aeromobil.com

Compania AeroMobil a dezvăluit că acest model de automobil zburător, AeroMobil Flying Car, expus la Top Marques Monaco, poate să treacă de la modul „deplasare pe şosea” la modul „deplasare în zbor” în mai puţin de trei minute. Vehiculul este echipat cu un set de aripi care se retrag şi se pliază atunci când automobilul circulă pe şosea şi se desfăşoară şi se întind în poziţie orizontală înainte de decolare.

AeroMobil, una dintre companiile care dezvoltă astfel de vehicule zburătoare, intenţionează să producă până la 500 de unităţi în prima serie comercială, ce vor fi vândute cu un preţ cuprins între 1,2 milioane şi 1,5 milioane de euro (1,29 milioane dolari - 1,61 milioane dolari).

Pentru a zbura, maşina are nevoie să fie tractată sau să ruleze pe o pistă de decolare. Viitorii posesori ai acestor modele vor trebui să deţină atât un permis de conducere a automobilului, cât şi o licenţă de pilot, a precizat Stefan Vadocz, directorul de Comunicare al companiei AeroMobil.

Compania slovacă spune că livrările pentru viitorii proprietari ai acestor maşini zburătoare - care se vor supune regulamentelor de trafic rutier şi aerian - vor putea să înceapă în 2020.

Înainte de a intra în producţia de serie, vehiculul AeroMobil Flying Car va trebui să treacă o serie de teste, inclusiv unele concepute pentru respectarea normelor de siguranţă.

Mai multe guverne ale lumii analizează în această perioadă un set de propuneri ce vizează reglementarea regimului de deplasare a dronelor şi automobilelor fără şoferi. Reprezentanţii industriei de automobile şi cei din industria aviatică dezvoltă o serie de software-uri, pe lângă programe de dezvoltare durabilă a oraşelor, pentru a se asigura că aceste vehicule se vor deplasa doar pe anumite culoare de siguranţă.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri