Cu maşina electrică în benzinărie. Cât costă un plin de baterie

Data publicării:
masina

Premieră în România. O staţie de încărcare a maşinilor electrice a fost construită într-o benzinărie. Petroliştii spun că supremaţia maşinilor pe motorină şi benzină va mai dura cel mult zece ani, pentru că tot mai mulţi români îşi vor cumpăra automobile electrice. Staţiile de încărcare apar nu doar lângă pompele cu carburanţi, ci şi în curţile supermarketurilor sau ale companiilor.

1 leu pe kilowatt oră. Atât vor plăti în benzinărie şoferii care vin cu maşini electrice.

Ramiro Angelescu, director companie de energie electrică: Variază între 22 de lei şi 36 de lei pentru tipurile de acumulatori care se regăsesc pe autovehiculele din România, şi cam acesta ar fi costul total al unei încărcări, al unui plin cum se spune.

Prima priză pentru maşini a fost montată lângă pompele de carburanţi, iar exemplul va fi urmat de încă 4 staţii din Bucureşti în acest an.

Cătălin Bălan, reporter Digi24: În timp ce numărul staţiilor de încărcare a maşinilor electrice creşte foarte mult în ultimul timp, ajungând la peste 100 în România, dintre care 30 doar în Bucureşti, numărul şoferilor care îşi cumpără maşini pe baterii nu este la fel de mare.

Adrian Nicolaescu, manager retail companie petrolieră: Dacă astăzi sunt aproximativ 1500 de maşini electrice în România, aceşti clienţi noi vrem să îi captăm în staţiile noastre.

Dominaţia carburanţilor se va menţine cel mult zece ani, spun petroliştii.

Adrian Nicolaescu, manager retail companie petrolieră: În următoarea decadă, hidrocarburile vor da mobilitatea maşinilor, însă pe termen lung există cu siguranţă o creştere a maşinilor electrice.

În staţiile de încărcare rapidă, ca aceasta, bateria unei maşini este 80% încărcată în 20 de minute. La prizele normale, plinul poate fi făcut în aproximativ 8 ore.

Problema pe care o au şoferii de maşini electrice din România este că autonomia bateriilor este încă redusă, de aproximativ 150 de kilometri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri