Cum va arăta primul SUV Rolls Royce

Data publicării:
rolls-royce-suv-camouflaged-prototype-6

După speculaţii și discuţii nesfârșite au apărut, într-un final, maginile cu noua maşină a celor de la Rolls-Royce.

rolls-royce-suv-camouflaged-prototype-6

Sursa foto: cars.ro

Compania a dat publicităţii câteva poze ale viitorului SUV Rolls-Royce Cullinan şi, deşi maşina este camuflată, putem observa atât formă cât şi câteva indicii de design, potrivit cars.ro.

Reprezentanţii companiei britanice au declarat, atunci când au dezvăluit şi primele imagini, ca noul lor model nu va fi un SUV tradiţional. În plus, ei au mai spus că maşina va intra începând cu săptămâna aceasta într-un program riguros de testări. 

Alegerea locului de teste esta cu adevărat surprinzătoare, dar zvonurile din industrie spun că viitorul SUV va participa, în cele din urmă, şi la o serie de testări în deşertul din Emirate. Prototipul din imagini indică clar că modelul va avea un corp cu cinci uşi mai convenţional, şi că va purta caracteristici de design specifice brandului, cum ar fi grila radiatorului impozantă şi verticală ce se întinde spre o capotă uşor ridicată, care permite vopsirea în două tonuri de culoare.

SUV-ul Cullinan va beneficia, conform zvonurilor apărute în presa din străinătate, şi de un nou sistem de suspensie, dar şi un sistem de tracţiune integrală. 

Cei de la Rolls-Royce nu au dezvăluit încă nici un detaliu tehnic al viitorului model, dar ceea ce se ştie deja este ca SUV-ul Cullinan va fi construit pe o platformă de aluminiu uşoară, care va sta la baza tuturor modelelor noi care se vor produce începând cu 2018.

La Salonul Auto de la Frankfurt din 2015, Torsten Muller-Otvos, şeful Rolls Royce, a dezvăluit că viitorul SUV al lor va fi lansat în prima jumătate a anului 2018, iar acum avem şi confirmarea oficială ca acest lucru chiar se va întâmpla. Torsten a mai spus că este încrezător în legătură cu progresul făcut în dezvoltarea primului model SUV „high-riding”, deşi el preferă să îl numească mai degrabă un vehicul pentru toate tipurile de teren.

Iar în legătură cu numele ales, Torsten a ţinut să precizeze că maşina a fost numită aşa după cel mai mare diamant brut din lume.

Cullinan va intra în competiţie directă cu o maşină care deja se află pe piaţă, Bentley Bentayga, dar şi cu modele care vor urma, precum cea care are la baza coneptul Lamborghini Urus, sau cu primul SUV al celor de la Aston Martin, care acum se numeşte DBX.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri