Dacia a atins un nou record: 550.000 de mașini, vândute într-un an

Data publicării:
dacia dokker stepway dacia ro

Cele peste 550.000 de maşini Dacia au fost vândute anul trecut în 43 de ţări. Cele mai multe, aproximativ 340.000, au fost produse în România. Fabricile Renault din Tanger şi Casablanca au vândut şi ele aproximativ 180.000 de vehicule cu sigla Dacia. În plus, câteva zeci de mii de maşini de teren Duster au fost produse pentru o perioadă scurtă şi în uzina grupului din India. Alte 500.000 de maşini Logan, Sandero sau Duster făcute în uzinele deţinute de francezi, din Rusia până în Mexic şi Brazilia, sunt vândute sub mărcile Renault şi Nissan.

În România, anul trecut s-au vândut mai puţin de 37.000 de maşini Dacia, cu 7.300 mai multe faţă de anul 2014. Cu toate astea, nu toate au fost fabricate la Mioveni. Mărcile Dokker şi Lodgy sunt produse în Maroc. Vânzările de Dacii au crescut aşadar cu peste 24% anul trecut în România, însă trei sferturi din cereri a venit de la instituţii ale statului.

„Am reuşit rezultate foarte bune pentru piaţa persoanelor juridice. Vorbim de flote pentru mari companii sau pentru administraţia publică”, a declarat directorul Renault Comercial Jan Ptacek.

De asemenea, programul Rabla a salvat şi el vânzările Dacia în România, cu peste 11.000 de maşini vândute.

În Franţa, cea mai mare piaţă de export a mărcii Dacia, s-au vândut de trei ori mai multe maşini Dacia decât în România. Cifra de 100.000 de unităţi a fost doborâtă, deşi vânzările sunt în scădere în Hexagon, dar şi în Germania.

Cu toate astea, în Franţa, Dacia este a cincea cea mai vândută marcă, iar în Germania îşi păstrează cota de piaţă, deşi destul de mică din cauza luptei cu mărcile germane.

Cea mai mare creştere a vânzărilor de maşini Dacia este în Marea Britanie. Englezii au descoperit în ultimii trei ani maşina românească, iar cota de piaţă cucerită de maşina autohtonă a ajuns la nivelul celei din Germania, de 1,4%.

„În interval de un an avem de-a face cu cea mai spectaculoasă creştere a cotei de piaţă şi a volumului de unităţi vândute din istoria auto din Marea Britanie”, a explicat directorul de marketing Renault Marea Britanie și Irlanda Mihai Bordeanu.

Anul trecut, cel mai bine vândut model Dacia în lume a fost Sandero, cu peste 185.000 de unităţi. În România însă, modelul Logan deţine supremaţia, cu peste 16.000 de unităţi vândute în 2015.

Citiți și:

BIZIDAY. Peste 81.000 de maşini noi s-au vândut anul trecut în România. Lider rămâne Dacia

Dacia, primul brand auto care dă numele unui stadion din Italia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri