Daimler vrea să vândă automobile Mercedes electrice în China

Data publicării:
Daimler Announces Financial Results For 2013

Daimler vrea să vândă automobile Mercedes-Benz electrice în China, pentru a profita de iniţiativele guvernului de susţinere a dezvoltării pieţei acestor vehicule, a declarat miercuri directorul grupului pe această piaţă, Hubertus Troska, transmite Reuters, citată de News.ro.

Daimler Announces Financial Results For 2013
Foto: Guliver/GettyImages

Troska a spus că măsurile guvernului de la Beijing, care implică scutiri de taxe şi alte facilităţi, au contribuit la creşterea vânzărilor de vehicule electrice la peste 300.000 în 2015, China devenind cea mai mare piaţă din lume pentru automobile electrice, hibride sau alte astfel de modele.

Preţurile majorităţii acestor vehicule sunt de sub 35.000 de euro şi au fost oferite în mare parte de producători chinezi, a spus Troska la o conferinţă cu analişti şi investitori, la Beijing.

Luând în considerare factori care includ măsurile guvernamentale, în cadrul strategiei de reducere a dependenţei de petrol şi a poluării, reprezentanţii Daimler sunt foarte încrezători că vehiculele electrice vor fi un factor important al pieţei chineze, consideră Troska.

„Mercedes-Benz va juca un rol în China pe piaţa vehiculelor electrice”, a spus Troska.

El anticipează că în timp cererea se va îndrepta către un segment de automobile electrice şi hibride mai scumpe şi mai performante.

Troska nu a dat detalii legate de costuri, preţuri, modele sau date de lansare.

Directorul pentru relaţiile cu investitorii, Bjorn Scheib, a spus că Daimler intenţionează să prezinte un automobil electric concept la Salonul auto de la Paris din 1 octombrie.

În prezent, Daimler comercializează în China un model electric sub brandul Smart şi unul sub brandul Denza, pe care îl produce împreună cu partenerul local BYD.

Gama din China a Daimler mai include versiuni hibride ale automobilelor Mercedes-Benz clasele C şi S şi SUV-ul GLE.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri