Decizie istorică. O marcă importantă va produce din 2019 doar vehicule electrice și hibride

Data publicării:
masina
Foto: Shutterstock

Grupul Volvo Cars a anunţat miercuri că toate modelele pe care le va lansa din 2019 vor fi electrice sau hibride, semnalând posibilul sfârşit al automobilelor cu motoare cu combustie internă ale companiei, după aproape un secol, relatează Reuters.

masina
Foto: Shutterstock

Compania suedeză va continua să producă motoare cu combustie pentru modelele lansate înainte de 2019, dar va introduce automobile electrice şi hibride în toată gama de modele.

Volvo devine prin aceste planuri primul producător auto major care stabileşte o dată pentru renunţarea totală la motoarele cu combustie internă, chiar dacă trecerea la producţia de automobile electrice este de mult timp în atenţia industriei auto, iar Tesla Motors a produs de la început doar vehicule electrice.

„Acest anunţ marchează sfârşitul automobilului cu motor doar cu combustie internă”, a afirmat directorul general al Volvo Cars, Hakan Samuelsson, într-un comunicat.

Cinci noi modele care vor fi lansate de grup în perioada 2019-2021 vor fi integral electrice, dintre care trei Volvo şi două sub marca Polestar.

„Cele cinci modele vor fi completate de o serie de automobile hibride pe benzină şi motorină pentru toate modelele”, potrivit Volvo.

Volvo Cars a investit masiv în modele noi şi fabrici, de când compania a fost cumpărată de grupul chinez Zhejiang Geely de la Ford Motor în 2010 şi şi-a creat o nişă pe piaţa premium dominată de companii ca Mercedes-Benz şi BMW.

O parte din strategie a fost adoptarea unor tehnologii emergente pentru vehicule electrice performante şi eventual automobile autonome.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri