"Fast & Furious" de Galaţi

Data publicării:
galati

Este roşie, seamănă cu o maşină din celebrul film "Fast & Furious" şi se numeşte One Smart Galaţi. Este vorba de un automobil modificat de cinci studenţi ai Facultăţii de Inginerie din oraş. Dacă partea de motorizare a fost păstrată, caroseria şi aspectul exterior au fost schimbate în totalitate. Maşina a fost prezentată în cadrul unui workshop, la care au venit şi reprezentanţi ai unor firme din industria auto.

Maşina din imagine este realizată de un grup de studenţi de la Facultatea de Inginerie din Galaţi. Ideea le-a venit în urmă cu doi ani, atunci când au găsit un autoturism avariat, pe care s-au gândit să-l modifice. Maşina a fost botezată One Smart Galaţi şi este perfect funcţională, spun tinerii.

Caroseria unicat este făcută din fibră de sticlă şi a fost proiectată în totalitate de studenţi.

Studenţii au reuşit să proiecteze o caroserie pe care au imaginat-o, au desenat-o, au test-o cu un program de simulare, după care au realizat matriţa,” spune Cătălin Fetecău, profesor coordonator Facultăţii de Inginerie.

Doi dintre studenţi care au lucrat la acest proiect au fost deja recrutaţi de firme de renume din industria auto.

A fost o muncă de echipă, eu atât cât şi colegii mei. Eu am făcut partea de mecanică şi fizică a maşinii. Ei au făcut mai mult partea de calculator şi proiectare,” precizează Ştefan Poteraşc, student Facultatea de Inginerie.

La workshopul de prezentare au venit şi reprezentanţi ai unor firme din industria auto.

Arată foarte bine maşina, foarte bine. Cu siguranţă cel puţin în centrul nostru de design care este construit la standarte internaţională, cu siguranţă şi-ar găsi locul acolo,” spune Răzvan Dumitrescu, reprezentant firmă auto.

Profesorii de la Inginerie vor ca numărul studenţilor care reuşesc să se angajeze în domeniul auto să crească.

Chiar vom avea discuţii legate de posibilitatea angajării în viitor a unor studenti de-ai noștri ținând seama de nevoile pe care le au,” adaugă Cătălin Fetecău , profesor coordonator Facultăţii de Inginerie.

Următorul pas pentru studenţii de la Facultatea de Inginerie este să omologheze maşina modficată. Au, însă, în plan şi construirea unui autoturism pe trei roţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri