Ford EcoSport ar putea fi fabricat în România

Data publicării:
Ford Ecosport - Mondial de l Automobile de Paris 2012 - 003

EcoSport este un mic SUV, inițial produs în Brazilia, care a fost testat pe piața europeană. Varianta care va sta la baza modelului care se va asambla la Craiova este produsă, însă, în India, conform purtătorului de cuvânt Ford România, Ana-Maria Timiş.

"Ford studiază posibilitatea de a lansa producţia modelului EcoSport la Craiova, în a doua parte a anului 2017, decizia finală urmând să fie luată în următoarele luni", a declarat Ovidiu Cioroianu, lider sindical Ford România.

Reprezentanţii constructorului auto s-au întâlnit luni dimineaţă, la Palatul Victoria, cu premierul Victor Ponta.

"Ford a menţionat în repetate rânduri că îşi păstrează angajamentul privind investiţia sa din România şi că fabrica din Craiova are un viitor solid. În acelaşi timp, am precizat că se caută oportunităţi de a introduce noi produse la Craiova, însă în acest moment nu avem nimic nou de adăugat", a declarat purtătorul de cuvânt Ford România, Ana-Maria Timiş, fără să ofere alte detalii, anunţă Mediafax.

Ford produce în prezent, la Craiova, modelul B-Max, a cărui asamblare a fost lansată la jumătatea anului 2012.

Dacă modelul EcoSport va fi produs la Craiova, acest lucru ar însemna noi angajări, pentru că ar creşte nivelul de muncă.

În 2014, oficialii Ford anunţau că 700 de angajaţi trebuie să plece acasă într-un fel sau altul. 490 dintre aceştia au plecat voluntar, cu salarii compensatorii. În final, s-a renunţat la concedierea celorlalţi angajaţi, prin reducerea programului de lucru.

Dacă lucrurile merg bine, cu siguranţă că se vor mai face angajări peste doi ani. (...) Este o speranţă că vom avea un model nou şi, de ce nu, poate încă un model de motor - pentru că şi acesta ar putea fi un lucru foarte bun pentru noi - şi poate încă un al treilea model de maşină”, a mai spus Ovidiu Cioroianu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri