FOTO | Noul Opel Crossland X, un SUV german perfect pentru oraș

Data actualizării: Data publicării:
icon opel crossland

Producătorul german Opel a dezvăluit noul Crossland X, un SUV mic, poziționat sub actualul Mokka X. Modelul va fi rivalul lui Renault Captur și Peugeot 2008.

opel1
opel1

Opel reașează oferta sa de crossovere odată cu noul Crossland X, care trebuie să se bată direct cu Renault Captur, Peugeot 2008 și celelalte SUV-uri mici. Prin urmare, lansarea lui Crossland X ne face să ne punem întrebarea unde îl vom încadra acum pe Mokka X? În același segment, dar cu o țintă diferită: Nissan Juke și Skoda Yeti, modele care oferă tracțiune integrală, scrie Automarket.ro.

Potrivit informațiilor oficiale, Crossland X ajunge în segmentul SUV-urilor mici pentru a lua locul lui Meriva, un MPV de segment B. Este aceeași rețetă aplicată de Peugeot, care a înlocuit anul trecut două modele de familie cu două SUV-uri: 3008 și 5008.

Cu o lungime de 4.21 metri, noul Crossland X este puțin mai scurt decât noul Astra, modelul pe a cărui platformă a fost dezvoltat. 

Opel Crossland X nu va oferi tracțiune integrală, acesta fiind unul dintre cele mai importante criterii de departajare față de Mokka X.

Designul păstrează limbajul inaugurat de faceliftul lui Mokka în cursul anului trecut. Garda la sol este mai mică cu șapte centimetri decât cea a lui Mokka X, însă poziția la volan se va păstra înaltă, grație ridicării scaunului șoferului cu 10 centimetri, comparativ cu Opel Astra.

La interior, Opel promite spațiu pentru cinci pasageri și un portbagaj cu o capacitate extrem de generoasă pentru acest segment: 410 litri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri