FOTO | Zece automobile electrice care vor schimba industria auto

Data actualizării: Data publicării:
icon electrice

Evoluţiile tehnologice, scăderea costului bateriilor şi competiţia dură dintre producătorii de automobile au adus viitorul în prezent mai repede decât era estimat, iar autovehiculelele electrice care costă 30.000 de dolari şi au o autonomie de peste 320 de kilometri vor deveni în curând o realitate şi vor schimba pentru întotdeauna modul în care funcţionează industria auto, potrivit cheatsheet.com.

icon electrice

Fiecare producător major de automobile are nevoie de cel puţin un model electric în gamă, iar cei mai mulţi pregătesc deja cel puţin un astfel de autovehicul care va fi lansat pe piaţă în următorii doi ani. Cheatsheet.com a publicat un top al autovehiculelor electrice care vor avea un impact semnificativ asupra pieţei în viitorul apropiat.

Nissan Leaf 2.0

nissan-concept-ids

Nu au apărut încă informaţii precise despre viitoare autovehicule electrice pe care producătorul japonez le va produce, dar va exista cel puţin un model care va avea o autonomie mai mare de 320 de kilometri. În 2015, producătorul a dat informaţii despre o maşină electrică care va apărea în viitor, dotată cu o baterie de 60 kW şi va avea elemente de design ale conceptului Intelligent Driving System, prezentat la Tokyo Motor Show în acel an. Acest nou model, care ar putea fi lansat în 2018, ar putea fi unul complet diferit sau o nouă generaţie a lui Nissan Leaf.

Jaguar I-Pace

HyperFocal: 0

Acest model a fost prezentat la ediţia de anul trecut a Los Angeles Auto Show şi ar putea fi produs începând chiar din acest an. Ar urma să aibă o baterie de 90 kW şi o putere de 400 cai putere (CP). Producătorul briatnic ar putea lansa produsul şi pe piaţa nord-americană în 2018, iar analiştii susţin că acest automobil pare primul capabil să depăşească performanţele obţinute de Tesla.

Tesla Model 3

tesla-model3

Aceasta este maşina care a pornit revoluţia automobilelor electrice cu un preţ accesibil şi cu o autonomie de peste 320 de kilometri. Indiferent dacă Tesla va reuşi sau nu să onoreze cele 400.000 de comenzi, această maşină are deja un impact major asupra întregii industrii şi rămâne una dintre cele mai dorite pe plan global. Elon Musk încearcă să scoată în piaţă cât mai multe modele de acest tip la preţul de 35.000 de dolari, iar un termen realistic este finalul acestui an.

Volkswagen e-Golf

e-golf-vw

Cel mai important constructor de automobile al Europei doreşte să lase cât mai rapid în urmă scandalul Dieselgate. Acest model este crucial în acest sens, fiind văzut ca o dovadă a schimbării opticii companiei, cât şi ca o demonstraţie de superioritate a tehnologiei Volkswagen. Acest model ar urma să fie produs în 2018, având o autonomie estimată la 300 de kilometri.

Porsche Mission E

porsche-mission-e

Cumpărătorii aflaţi în căutarea unei maşini electrice foarte rapide vor trebui să ia în calcul această variantă. Mission E va avea o putere estimată la 600 CP. Automobilul ar putea accelera de la 0 la 97 km/h în 3,5 secunde. Mai mult de atât, constructorul susţine că va folosi o tehnologie nouă, care va permite încărcarea a 80% din baterie în doar 15 minute.

Chevrolet Bolt EV

bolt ok

Noua generaţie a fost lansată anul trecut având un motor de 200 CP. Deşi au existat critici legat de design, interiorul spaţios şi capacitatea de încărcare mare sunt avantaje apreciate de consumatori. Compania susţine că maşina accelerează de la 0 la 97 km/h în şapte secunde. Preţul începe de la 37.500 de dolari.

Mercedes-Benz Generation EQ

mercedes bun

Constructorul german va lansa, odată cu acest model de 400 CP, şi un sub-brand. Nu există foarte multe detalii despre planurile producătorului de maşini premium pe acest segment, dar Mercedes-Benz pare pregătit să treacă la o nouă etapă.

NIO EP9

nextev_nio_ep9

Segmentul automobilelor electrice va căpăta respect şi din partea colecţionarilor de supercar-uri odată cu apariţia acestui model. La data prezentării sale, în noiembrie 2016, a fost considerată cea mai mai rapidă maşină electrică din istorie. Automobilul are 1.341 CP şi poate atinge o viteză de aproape 320 km/h.

SUV electric Hyundai

electric-hybrid-cars-geneva-2014-04

Deşi SUV-urile au cea mai mare creştere a vânzărilor în ultimii ani, multe proiecte de maşini electrice sunt sedan-uri. Hyundai vrea ca primul său automobil electric cu o autonomie ridicată să fie un SUV. Maşina ar putea fi lansată pe piaţă în 2018. Anul trecut, Hyundai şi-a prezentat brandul Ioniq, care va cuprinde doar automobile electrice şi hibride.

SUV electric Ford

escape

Constructorul american a promis până acum lansarea unui singur model electric. Acesta va fi un SUV de mici dimensiuni, care va avea o autonomie de peste 480 kilometri şi ar trebui să fie lansat până în 2020. La capitolul design, ar putea semăna cu modelul foarte popular Ford Escape (foto).

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri