FOTO&VIDEO | Airbus, interesat de industria auto. A prezentat o mașină electrică zburătoare

Data actualizării: Data publicării:
icon airbus

Producătorul aeronautic Airbus și compania Italdesign au prezentat la Salonul auto de la Geneva conceptul unei mașini zburătoare. Botezat Pop.Up, vehiculul este unul modular, cu două locuri, și este destinat atât traficului urban cât și celui aerian.

Airbus-Italdesign-Pop-Up-102-876x535
Airbus-Italdesign-Pop-Up-102-876x535

Mașina zburătoare este compusă din două module. Primul, sub forma unei drone uriașe, iar cel de-al doilea - o capsulă din fibră de carbon cu patru roți.

Ambele module ale Pop.Up au propulsie electrică și se încarcă în 15 minute. Autonomia la sol este de 130 de km, iar în aer poate parcurge cu un plin de baterie 100 de kilometri. Viteza maximă atinsă în ambele moduri de deplasare este de 100 km/h.

De asemenea, mașina zburătoare este complet autonomă și nu are nevoie de șofer. Vehiculul nu este echipat cu volan și pedale, iar tot ce au de făcut pasagerii este să admire peisajul prin suprafețele vitrate mari.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri