GALERIE FOTO | Audi a prezentat Q8 Sport Concept: un SUV cu 476 CP

Data publicării:
audi icon

Viitorul Audi Q8 a fost anunțat deja de un concept prezentat în acest an, însă germanii insistă pe acest subiect și ne oferă Q8 Sport Concept, o versiune care combină motorul V6 TFSI de 3.0 litri cu un sistem Mild Hybrid care coboară consumul cu un litru/100 km, scrie Automarket.ro.

Static photo, Color: Krypton Orange
Static photo, Color: Krypton Orange

Dacă acum exact două luni, la Salonul Auto de la Detroit, prezentau Q8 Concept, versiune preliminară care anunța designul general și caracterul noului model, Salonul Auto de la Geneva ne oferă primele imagini și informații legate de noul Q8 Sport Concept. Al doilea membru al familiei de concepte Q8 are rolul de a anunța o viitoare versiune sportivă a SUV-ului german.

Particularitatea noul concept Audi este faptul că oferă un sistem de propulsie ultraperformant format dintr-un motor V6 3.0 TFSI (450 CP), un compresor electric și un pachet Mild Hybrid care recuperează energia de frânare și conține un generator care se transformă ulterior în motor electric de putere redusă, generând la nevoie, până la 26 CP (20 kW) și 170 Nm suplimentari. 

Puterea totală de care dispune Q8 Sport Concept: 476 CP. Cuplul maxim: 700 Nm. Performanțe: 0-100 km/h în 4.7 secunde. Viteza maximă: 275 km/h. Autonomie anunțată: 1.200 de kilometri.

Audi Q8 Sport Concept măsoară 5.02 metri în lungime și 2.05 metri în lățime, dimensiuni asemănătoare cu cele ale actualei generații Q7. În versiunea de serie, Q8 va fi varianta sportivă dinamică a lui Q7

În fotografiile de mai jos este prezentat Audi Q8, versiunea mai „cuminte” a gamei. După cum se poate vedea, diferențele de caroserie sunt minime și sunt doar la nivel de detaliu.

393011l
393011l

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri