Galerie foto | Volkswagen pregătește cel mai mic SUV al mărcii. Și va fi decapotabil

Data publicării:
vw cross

 

vw7
vw7

Germanii de la Volkswagen au surprins vizitatorii de la Geneva cu un prototip modern. Modelul T-Cross Breeze este cel mai compact SUV produs de Volkswagen. Este primul SUV decapotabil al mărcii și în același timp un cabriolet accesibil cu poziție de ședere ridicată, pentru a oferi o vizibilitate perfectă.

Modelul T-Cross Breeze are un concept de comenzi pentru autovehicul care nu are nici măcar un comutator. Dr. Herbert Diess, președintele Comitetului Director al Volkswagen, explică: „2016 va fi un an al noilor începuturi pentru Volkswagen. T-Cross oferă o primă imagine de perspectivă asupra viitoarelor modele Volkswagen. Ne vom dezvolta în special gama de SUV-uri și pe viitor vom oferi un model SUV în fiecare segment de bază”.

Versiunea de serie a viitorului model, care va fi construită pe platforma viitoarei generații a lui Volkswagen Polo, va prelua însă elementele estetice de bază ale noului concept. Este vorba de faruri, grilă, bara față, și eventual luminile de zi ascunse sub forma unor pătrate LED montate în stânga și dreapta barei frontale, informează Automarket.ro.

Pentru început, sub capotă, T-Cross Breeze vine cu un motor TSI cu trei cilindri de un litru și 115 cai-putere despre care Volkswagen spune că emite 115 grame CO2/km. Acesta este cuplat la o cutie DSG care transmite puterea roților din față. Conform datelor oferite de constructorul german, autonomia SUV-ului urban pregătit de Volkswagen ar trebui să depășească 500 de kilometri cu un plin.

La interior, butoanele fizice dispar complet din peisaj, fiind înlocuite fie de butoane digitale aflate pe touchscreen-ul central, fie de comenzi prin gesturi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri