Grupul Volkswagen dat în judecată de cel mai mare fond suveran din lume

Data publicării:
VOLKSWAGEN PRODUCTIE OPRITAGETTY

 

Foto: Gulliver/GettyImages 

„Avocații noștri consideră că modul în care grupul a acționat justifică cererea de reparații în cadrul legislației germane. În calitate de investitor, este responsabilitatea noastră să păstrăm părțile pe care le deținem în Volkswagen”, a declarat directorul general al unității din banca centrală care administrează acest fond, potrivit Agerpres.

Potrivit agenției de informații financiare Bloomberg, fondul alimentat din veniturile încasate de pe urma hidrocarburilor norvegiene este al patrulea acționar al producătorului german, cu 1,64% din capital.

Acest grup al cărui portofoliu reunește 12 mărci, printre care Volkswagen, Audi, Porsche și Seat, a fost nevoit să cheltuiască 16,2 miliarde de euro pentru a face față scandalului manipulării testelor de emisii unor motoare diesel izbucnit anul trecut.

Probele sale judiciare sunt abia la început, cu o serie de acțiuni în justiție declanșate în Statele Unite și Olanda. 
Duminică seară, niciun purtător de cuvânt al producătorului de automobile nu a putut fi contactat.

Volkswagen a folosit softuri pentru manipularea testelor de emisii la 11 milioane de mașini din întreaga lume pentru a le face să pară mai puțin poluante, iar în prezent se confruntă cu consecințele acestui scandal.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri