La Sebeş, nemţii de la Daimler-Benz au început construcţia fabricii de cutii de viteze pentru automobilele Mercedes

Data publicării:
daimler

Nemţii de la Daimler au demarat la Alba construcţia fabricii în care vor realiza cele mai avansate cutii de viteze pentru maşinile Mercedes. Este o investiţie de care România are nevoie, capital străin care va crea locuri de muncă şi va spori exporturile.

Locul în care va apărea viitoarea fabrică Daimler de 300 de milioane de euro din Sebeş arată acum ca un ogor - 9000 de metri pătraţi de pământ bătătorit. Aici vor fi construite noile hale în care vor fi produse cutiile de viteze pentru maşinile Mercedes-Benz.

Lucrările la noua unitate din Sebeş au început deja. Terenul a fost pregătit pentru a fi turnată fundaţia din beton, iar când totul va fi gata, vor fi produse transmisii ce vor echipa limuzine germane precum C Klasse şi E Klasse.

Primăria a încercat să le ofere germanilor tot ce au nevoie ca să îşi ducă investiţia la bun sfârşit. A fost mutată inclusiv staţia meteorologică locală.

Din discuţiile purtate cu cei de la Daimler, ei au început decopertarea următoarei porţiuni unde urmează să apară alte hale. Lucrările se desfăşoară, deci pot să spun că specific angajamentelor pe care şi le au luat, ei deocamdată sunt în grafic”, a declarat pentru Digi24 primarul Sebeşului, Alexandru Dăncilă.

În 2016, când va începe să funcţioneze, noua fabrică va crea 500 de locuri noi de muncă într-un oraş deja dependent de industria auto. În ianuarie, Star Transmission, care este de fapt o filială Daimler, a inaugurat la Sebeş o investiţie separată de 40 de milioane de euro într-o nouă linie de montare a cutiilor de viteze cu dublu ambreiaj. Însă aceasta nu a fost prima investiţie a Star Transmision, care a fost înfiinţată în 2001 şi are deja 1000 de angajaţi în Sebeş şi Cugir.

Business Club

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri