LA VOLAN. BMW a dezvăluit noul X1

Data publicării:
bmv1

Producătorul auto BMW a făcut publice primele imagini și informații cu cel mai mic SUV al mărcii. A doua generație a modelului X1 vine să continue succesul primei generaţii, un vehicul care a deschis o nouă categorie în segmentul premium. Acesta s-a vândut până acum în peste 730.000 de unităţi.

Noul X1 vine cu linii exterioare puternice, adaptate la actualul limbaj de design al gamei BMW X. Totodată, interiorul SUV-ului german oferă creştere semnificativă a spaţiului pentru pasageri şi bagaje și o ambianţă premium.

În comparație cu predecesorul său, noul model a crescut în înălţime cu puțin peste cinci centimetri, ceea ce duce la mărirea spaţiului interior. Motoarele noi cu patru cilindri și sistemul inteligent de tracţiune integrală contribuie la o îmbunătăţire vizibilă a calităţilor sportive şi a confortului călătoriei. De pe lista de opţionale se remarcă farurile LED integrale, controlul dinamic al amortizoarelor şi sistemul Driving Assistant Plus. Unele dintre tehnologiile disponibile sunt o premieră pentru un automobil din această clasă.

Consumul mediu mixt este cuprins între 4,1 și 6,4 litri la suta de kilometri, în functie de motorizare. X1 dispune de o selecţie complet nouă de motoare. Două propulsoare pe benzină şi trei versiuni diesel vor fi disponibile din octombrie, odată cu lansarea. Toate au câte patru cilindri şi fac parte din noua familie de motoare a BMW Group. Acestea dezvoltă între 150 şi 231 cai-putere.

Motoarele pot fi combinate fie cu transmisia manuală cu şase trepte, fie cu cea automată, Steptronic, cu opt trepte.

Pentru a afla mai multe informații din lumea auto, urmăriți în fiecare sâmbătă, de la ora 10:30, emisiunea „La Volan", prezentată de Ana Cristina Călin!

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri