LA VOLAN. Două portiere noi pentru Mini Clubman Concept și ceasuri analogice înlocuite

Data publicării:
mini-clubman-concept-01

Mini Clubman a fost unul dintre cele mai individualizate modele ale fostei mărci britanice, după ce aceasta a fost preluată oficial de BMW. Secretul este simplu: aspectului aproape neschimbat față de original i s-au adăugat o lungime ceva mai mare și, mai ales, portiera laterală cu deschidere inversă din partea dreaptă. În plus, portbagajul a primit două uși laterale, mai aproape de stilul britanic al anilor 50-60.

Bavarezii sunt însă gata să renunțe la câteva din amănuntele care personalizează în prezent modelul Clubman. Vor dezvălui în cursul zilei de azi de la Geneva un nou concept cu același nume, despre care spun că se va apropia foarte mult de viitoarea sa generație.

Dacă mașina arată ca un Mini, schimbări importante vor fi totuși operate la nivelul lungimii și lățimii, deoarece conceptul este mai mare cu 26, respectiv 17 centrimetri decât modelul actual.

În același timp, germanii vor renunța la inedita cale de acces pe locurile din spate. Mini Clubman nu va mai avea parte de ușa laterală cu deschidere inversă din partea dreaptă, ci va primi două portiere noi pe lateral, care vor duce mai mult cu gândul la Countryman.

La interior, designul tradițional va fi păstrat, dar ceasurile analogice prezente până acum vor fi înlocuite de afișaje digitale cu cristale lichide.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri