LA VOLAN. Noua Mazda MX-5 este așteptată la finalul anului

Data publicării:
2008 mazda mx 5 miata front left wallpaper-other

La 25 de ani de la apariția primului său model, Mazda MX-5 va primi la finalul acestui an o nouă generație, care va avea o caroserie realizată aproape în întregime din aluminiu. 

Ștafeta va fi predată oficial la unul dintre evenimentele auto de calibru care vor avea loc la toamnă, în timp ce mașina va ajunge efectiv în showroom-uri la începutul lui 2015. Ca aspect, roadster-ul nu se va îndepărta foarte mult de modelul actual, iar schimbările vor avea loc mai ales acolo unde privirea nu poate pătrunde.

Cea de-a patra generație va primi o platformă nouă, cu o greutate sensibil redusă prin folosirea aliajelor de aluminiu. Propulsia posterioară va fi asigurată de un motor aspirat de 1,5 litri care dezvoltă 100 de cai-putere. Acesta se găsește în prezent și în oferta Mazda 3.

Ca urmare a unui acord cu italienii de la Fiat, aceeași platforma va fi folosită în Italia pentru dezvoltarea uneri versiuni similare sub marca Alfa Romeo, care va avea însă un aspect frontal în întregime diferit.

Pentru cele mai tari noutăți, teste și reportaje auto, moto și chiar velo, urmăriți în fiecare sâmbătă, de la ora 10:30, emisiunea „La Volan”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri