LA VOLAN. Noul Audi TT, lansat la Salonul Auto de la Geneva

Data publicării:
audi2

Lansat în 1998, Audi TT a trecut, până acum, doar prin două generații. Cocheta sportivă a constructorului din Ingolstadt se bucură de un design care îmbătrânește frumos. Tocmai de aceea, a treia generație, prezentată de Audi la Salonul Auto de la Geneva, pare mai mult un facelift, raportat la aspectul exterior.

Noutatea cea mai însemnată o reprezintă blocurile optice. Cele spate sunt cu tehnologie LED în dotare standard, în timp ce pentru cele față aceasta este o dotare opțională. TT are un ampatament mărit cu 3,7 centimetri, ceea ce îi dă o alură chiar și mai agresivă decât cea a predecesorului.

Interiorul completează sportivitatea modelului și se remarcă în special prin gurile de ventilație rotunde și prin displayul digital care a luat locul instrumentelor de bord clasice. În privința performanțelor, alegem să vorbim despre TTS, varianta cea mai agresivă, lansată simultan. Aceasta are 310 cai putere sub capotă și poate ajunge la o sută de kilometri pe oră în doar 4,7 secunde. Viteza maximă este limitată electronic la 250 de kilometri pe oră.

Pentru cele mai tari noutăți, teste și reportaje auto, moto și chiar velo, urmăriți în fiecare sâmbătă, de la ora 10:30, emisiunea „La Volan”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri