LA VOLAN. Noul Citroen C1 vine mâine la Geneva

Data publicării:
citroen-1

La nouă ani de la momentul când s-a întâlnit prima dată cu publicul, Citroen C1 va primi mâine oficial botezul celei de-a doua generații ale sale. Constructorul francez a oferit deja primele imagini și informatii oficiale în urmă cu mai multe zile. Mașina se dezvăluie sub forma unui autovehicul puternic împrospătat.

Noul C1 va fi disponibil în variante de caroserie cu trei și cinci uși, însă marea noutate va fi varianta cu plafon retractabil, denumită Airscape. Pentru că este vorba de un model destinat aproape în totalitate traficului urban, C1 are o lungime sub 3,5 metri, în timp ce raza sa de bracare este de numai 4,8 metri.

La interior, vehiculul vine cu un sistem multimedia cu ecran de 7 inci, conectivitate pentru smartphone, cameră video pentru mersul în marșarier și asistență la pornirea din pantă. Motorizările vor fi aceleași cu cele existente pe Peugeot 108, dar C1 va beneficia de o transmisie automată robotizată în cinci trepte.

Pentru cele mai tari noutăți, teste și reportaje auto, moto și chiar velo, urmăriți în fiecare sâmbătă, de la ora 10:30, emisiunea „La Volan”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri