LA VOLAN. Omagiu pentru BMW 3.0 CSL

Data publicării:
bmwauto

Pe 22 mai, BMW Group prezintă, în premieră, noul BMW 3.0 CSL Hommage. Acest model este omagiul pe care echipa de design a companiei îl aduce BMW 3.0 CSL, un clasic coupe atemporal şi emblematic.

BMW 3.0 CSL Hommage aduce în prezent caracterul şi imaginea predecesorului său prin materiale de ulitmă oră şi o formă modernă.

Designul degajă dinamică pură, cu o caroserie încadrată de deflectoare de aer, pasaje puternice ale roţilor şi spoilere proeminente pe acoperiş şi în spate. Flancurile extinse reprezintă un contrapunct elegant la sportivitatea distinsă a părţilor faţă şi spate. Suprafeţele subtile şi sculptate cu precizie transmit sentimentul de dinamică şi exclusivism.

Utilizarea fibrei de carbon pentru secţiunea inferioară evidenţiază conceptul de design ultrauşor al automobilului. Forma simplă a interiorului este subliniată prin design şi ergonomie. Toate elementele cockpitului sunt reduse la esenţial.

Prin materialele şi soluţiile de detaliu, Hommage afişează o supremaţie tehnică şi rafinament. Modele sportive ale mărcii au fost produse de BMW Motorsport GmbH, companie înființată în 1972, fiind cunoscută acum ca „M" GmbH.

Primul proiect important al firmei avea să fie BMW 3.0 CSL, un automobil care s-a impus imediat prin performanţe remarcabile pe circuit. În spatele volanului au stat nume mari precum Niki Lauda sau Hans-Joachim Stuck.

De-a lungul timpului, pe lângă palmares, designul impresionant al BMW 3.0 CSL a marcat profund imaginea sportivă a mărcii.

Pentru a afla mai multe informații din lumea auto, urmăriți în fiecare sâmbătă, de la ora 10:30, emisiunea „La Volan”, prezentată de Ana Cristina Călin.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri