LA VOLAN. Volkswagen recheamă în service un milion de modele Amarok și Tiguan

Data publicării:
volksw

Când îţi iei o utilitară sau un SUV, ultimul lucru la care te-ai putea gândi este că ai putea avea probleme tehnice. Dacă robusteții pe care acestea o respiră îi mai adaugi şi faptul că e vorba de un producător german, atunci chiar că n-ai cum să-ţi faci griji.

Şi totuşi, cei de la Volkswagen recurg la o masivă rechemare în service-uri a nu mai puţin de un milion de maşini fabricate între 2008 şi 2011.

Unii posesori de utilitare Amarok şi ai SUV-ului Tiguan au reclamat incidente neaşteptate, cum ar fi scurgeri de carburant pentru versiunile diesel ale camionetei şi defecţiuni ale sistemului de lumini, în cazul celei de-a două maşini.

Din fericire, intervenţiile din service nu vor lua prea mult timp. În cazul posesorilor de Tiguan, este nevoie de numai câteva minute, fiind vorba de înlocuirea unui anumit tip de siguranţă, în timp ce Amarok va avea nevoie de montarea unor protecţii suplimentare la liniile de alimentare, expuse prea mult în prezent.

Volkswagen, cel mai mare producător european, a fost nevoit să recheme în China aproape 400.000 de unităţi în service-uri, în condiţiile în care Asia este în prezent cea mai mare piaţă auto din lume.

Pentru cele mai tari noutăți, teste și reportaje auto, moto și chiar velo, urmăriți în fiecare sâmbătă, de la ora 10:30, emisiunea „La Volan”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri