Luna cadourilor a crescut vânzările de mașini de lux

Data publicării:
maserati

Maserati conduce detaşat când vine vorba de cadoul preferat de pasionaţi de autoturisme. E drept, cei cu portofelul plin. 16 bolizi de lux ce poartă sigla celebrei companii italiene au fost înmatriculaţi doar în decembrie, adică dublu faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Costul unei astfel de bijuterii pe patru roţi porneşte de la 170 de mii de euro şi poate depăşi 300 de mii, în funcţie de ce-şi doreşte cumpărătorul. Bentley si Lamborghini contează şi ele în topul celor mai de succes limuzine pe care românii şi le-au cumpărat de sărbători. Preţurile lor depăşesc 200 de mii de euro. Exclusivismul celor de la Lamborghini, de exemplu, a atras doar în ultima lună 3 cumpărători. Ei lărgesc astfel clubul celor 50 de şoferi care sunt deja la volanul unor astfel de bolizi.

Nici cei de la Ferrari nu au stat mai rău când vine vorba de capitolul vânzări. Șapte astfel de mașini au fost cumpărate față de șase anul trecut.

Nu doar maşinile de lux au fost cadoul perfect de sărbători, ci şi autoturisme considerate ca fiind accesibile clasei de mijloc. Aici, producţia internă este la putere.

Cei de la Dacia conduc detașat. Au vândut peste 1.800 de mașini, o creștere de peste 4% față de aceeași perioadă a anului trecut. Urmează Skoda, cu peste 640 de maşini vândute. Teren au pierdut cei de la Volskwagen și Ford. O scădere procentuală de 8,54%, respectiv 9,90% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri