Maşina care zboară s-a prăbuşit în timpul unor teste

Data publicării:
masina

 

În ciuda faptului că este un vis al multor fani ai domeniului SF, maşinile zburătoare s-au dovedit de repetate ori foarte dificil de realizat, iar accidentul de săptămâna trecută din Slovacia va atenua, probabil, şi mai mult entuziasmul celor pasionaţi de subiect, informează independent.co.uk, citat de Mediafax. 

Potrivit unor martori oculari, AeroMobil 3.0 a părut să aibă o serie de probleme tehnice şi a intrat în vrie, înainte de a se prăbuşi. Pilotul a folosit un sistem de salvare care i-a permis să sară cu paraşuta înainte ca vehiculul să atingă solul.

Producătorul a mai spus că „sistemul s-a dovedit funcţional şi a dus la ajungerea la sol a pilotului fără nicio rană”. Declaraţia nu a inclus deloc cuvântul „prăbuşire”, menţionând doar că „datele detaliate şi experienţa per ansamblu a întregului zbor vor fi analizate cu minuţiozitate, iar rezultatele vor fi utilizate în procesul de cercetare, dezvoltare şi îmbunătăţire a prototipului”.

AeroMobil 3.0 a fost prezentat oficial toamna trecută în cadrul unui eveniment de la Viena. Maşina-avion este construită de doi sloveni şi ar trebui să aibă o autonomie de zbor de 700 de kilometri, la o altitudine maximă de 500 de metri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri