Mașina germană care consumă doar 3,7 litri

Data publicării:
VW Blue

Disponibil în două variante de caroserie, sedan și break, acesta va avea un preț de pornire de 29.500 de euro.

Modelul este cel mai economic din întreaga gamă Passat și este echipat cu un propulsor TDI de 1,6 litri. Acesta dezvoltă 120 de cai-putere, maximum fiind atins între 3.600 și 4.000 de turații pe minut și un cuplu de 250 de Newtoni/metru. Este cuplat exclusiv la o cutie manuală cu șase trepte de viteză.

Accelerația de la 0 la 100 de kilometri pe oră are loc în 10,8 secunde în cazul sedanului, în timp ce breakul are nevoie pentru această performanță de 11 secunde. Pentru acesta din urmă, viteza maximă este de 208 kilometri pe oră, iar sedanul poate urca până la 210 kilometri pe oră.

Passat BlueMotion poate fi identificat ușor față de restul versiunilor din gamă, din orice unghi ai privi mașina. Asta pentru că atât grila radiatorului, cât și aripile față și capacul portbagajului sunt inscripționate cu logoul BlueMotion. De asemenea, jantele de 16 inchi au un design personalizat, dedicat acestei versiuni.

Modelul poate fi comandat pentru moment doar în Germania, dar potrivit oficialilor mărcii, fanii Volkswagen din România nu vor avea de așteptat prea mult. Prețurile pentru România nu au fost comunicate, dar nu sunt așteptate mari diferențe.

Mai multe informații din industria auto puteți afla în fiecare sâmbătă, de la 10:30, în emisiunea „La Volan", prezentată de Ana Cristina Călin.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri