Mașini hibrid concepute pentru urmăriri de mare viteză

Data publicării:
ford

Maşinile hibrid nu sunt cunoscute neapărat pentru viteză, dar acest lucru e pe cale să se schimbe. Poliţiştii americani îi vor putea urmări pe infractori şi accelera în acelaşi ritm cu aceştia, dar la bordul unor maşini mai prietenoase cu mediul. Primăriile care vor să economisească îşi vor dota forţele de poliţie cu modele Ford sedan hibrid special concepute pentru urmăriri de mare viteză.

Maşina e o variantă a modelului Ford Fusion Hybrid, dar cu o serie de modificări care au adaptat-o la activitatea poliţiei. Printre altele, maşina va avea un sistem de răcire a motorului mai eficient, frâne de precizie mai mare, un sistem de suspensii mai solid şi scuturi pentru protejarea componentelor mecanice la curbe. Noutatea absolută, faţă de alte maşini de poliţie, e însă consumul.

Ştiaţi că o maşină de poliţie obişnuită consumă 13 litri de benzină la suta de kilometri? Ca să rezolve această problemă, Ford a introdus o versiune hibridă a maşinii de poliţie. Maşina consumă şase litri la suta de kilometri, ceea ce va aduce economii consistente. Se spune că se vor economisi până la 3.900 de dolari pe an cu fiecare maşină,” explică Micah Muzio, jurnalist auto.

În 60% din timp, maşinile de poliţie staţionează cu motorul pornit, însă tot consumă combustibil. Situaţia s-ar putea schimba dacă poliţia s-ar dota cu autoturisme hibride care, în timpul staţionării consumă foarte puţină benzină sau chiar deloc. La o flotă de câteva sute de maşini, economiile pot fi consistente, susţine producătorul. Argumentul a convins forţele de poliţie din Los Angeles şi Michigan să testeze maşinile începând din toamnă.

Producătorul recomandă însă acest model pentru uz urban şi mai puţin pentru urmăriri pe autostradă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri