Mașinile anului 2016

Data publicării:
masina 1

Anul automobilistic 2016 începe în ianuarie în oraşul motoarelor din Statele Unite, Detroit, unde are loc primul salon auto important al sezonului. Printre cele mai importante lansări se numără noua generaţie Mercedes Clasa E, una dintre cele mai importante modele ale mărcii germane, care promite tehnologii de ultimă oră, precum abilitatea de a teleghida maşina cu un smartphone. Tot la Detroit va avea loc premiera mondială Volvo S90, prin care suedezii vor să încheie dominaţia tripletei germane Audi A6, Mercedes Clasa E şi BMW Seria 5 în clasa medie. 

La salonul auto de la Geneva din martie, vedeta incontestabilă va fi noul Bugatti Chiron, succesorul lui Veyron. Noua maşină va avea 1500 de cai-putere, produşi de un motor W16 de 8 litri, asistat de un sistem electric. Viteza maximă este estimată, potrivit presei, la 467 de kilometri pe oră, ceea ce ar face din Bugatti Chiron cea mai rapidă maşină din lume. Preţul va fi pe măsură: 2 milioane de euro.

Tot la Geneva, se va lansa şi Hyundai Ioniq, un concurent pentru Toyota Prius. Coreenii se laudă şi spun că este prima maşină care oferă trei sisteme de propulsie sub aceeaşi caroserie.

Printre maşinile care vor ajunge pe piaţă anul acesta se numără Bentley Bentayga, Alfa Romeo Giulia, BMW M2, Ferrari 488 Spider, Fiat 124 Spider şi Renault Alpine, o sportivă pur-sânge cu tracţiune spate şi două locuri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri